Vad kan du göra för att orka cykla mer?

Tanken om att cykla mer är attraktiv. Du ser framför dig hur räkningen för bränsle till bilen minskar i takt med dina kilo. Men när det väl kommer till kritan så inser du att du inte riktigt orkar och vill så mycket som du skulle vilja. Vad kan göras?

Här är några saker som du verkligen bör ha i åtanke då du vill ställa bilen och cykla mer!

Det finns inga dåliga kläder…

Ett outhärdligt ordspråk som du säkert har hört är det som handlar om dåliga kläder och väder. Men det är ju rena rama sanningen. Om du tänker cykla mer så ska du också förbereda med kläder för detta. Du behöver regnställ och en hjälm som du trivs med. Om du blir genomblöt för att det regnar lite lätt så kommer du ju inte att välja cykeln före bilen.

Ta hand om dina muskler

Det kan lätt bli lite ömt när du börjar cykla varje dag. Ladda med saker som kan vårda dina muskler. En bra massagepistol är alltid en tillgång då du känner dig lite stel av att ha cyklat till och från jobbet. Ha en minivariant på jobbet och en större sak hemma.

Annat som kan vårda ömma muskler är:

  • Tigerbalsam
  • Varma bad
  • Varma kompresser

cykelspår

Cykla med extra kraft

Du måste ju inte välja en vanlig cykel för att röra dig mer. En elcykel kan vara en fin kompromiss. Eller så väljer du en elmoped om det mest är den friska luften du är ute efter. Om du ska cykla med cykelvagn där du lastar barn och annan last så är det inte så dumt att få lite hjälp av en elmotor.

Med elfordon gör du ett bra miljöval och detta särskilt om det är så att du lyckas ställa bilen mycket mer för att du cyklar på elcykel eller kör elmoppe. När du tänker på detta kan det ge den motivation du behöver för att orka cykla mer.

Cykla på ett sätt som passar dig

Det måste inte vara allt eller inget. Du kan cykla på ett sätt som passar dig. Om du känner att det blir för mycket att cykla varje dag och då det regnar så behöver du ju inte göra det. Cykla när solen skiner och då du känner att det är okej att håret blir platt av din hjälm.

När du gör det du kan så blir det mycket mer än då du försöker göra allt. Ta det hela steg för steg och var glad för att du ändå cyklar då och då!

/5

Besök butik

Mer info

/5

Besök butik

Mer info