Segway? Inte förrän du läser detta!

Det ser så kul ut och har du testat vill du ha din egen. Köra till och från butiken, hemma omkring huset och ute i skogen på slingan. Det finns mycket kul att uppleva med en Segway men vilken ska du köpa?

Låt oss börja med att ta en titt på de 3 bästa modellerna som får höga betyg av användare. Sedan ska vi gå in lite närmre på hur du kan tänka när du vill köpa Segway ninebot eller annan modell.

De 3 bästa Segway modellerna du kan köpa just nu!

Det ska sägas att det finns fler än 3 superbra Segway modeller. Men vi kan ju inte hålla på och lista allting. Så vi nöjer oss med de 3 varianter som har fått väldigt fina betyg av användare. Det här är Segways som du utan tvekan kan få full rulle med!

5/5

1. Ninebot by Segway Z10

5 av 5 stjärnor på Robotexperten.se

Uppför backen, snabbt och med fantastisk kraft. Den som har kört Segway Ninebot Z10 vet att det här är otroligt kul. Designen är massiv och du får jobba hårt för att komma i närheten av risk för punka. Designen är också otroligt snygg och det känns förstås kul när du är ute och susar på denna En hjuls-Segway utan handtag.

Du kan göra i stort sett allt med detta hjul. Det fungerar som tänkt och klarar skogsstigar och slingor väl. Det enda lilla minus som förståsigpåare tar upp är att det här inte är ditt bästa val om du är ute efter komfort med ett hjul.

Det är många som har den här modellen och som älskar den. Det gör att vi kan säga att det rör sig om en Segway bäst i test. Recensionerna talar sitt eget språk med en övervägande majoritet som ger Segway Ninebot Z10 högsta betyget.

Unika egenskaper

 • Hastighet 45 km/h
 • Räckvidd 9 mil
 • Fällbara pedaler
 • För väg och off road
 • Stänkskärm
 • Bakljus
 • Handtag att lyfta med

Plus

Snabb

Stark

Stabil

Minus

Inte bekvämaste modellen

Vad säger de som kör med Segway Ninebot Z10?

Så kul att köra i skogen med, orkar och utmanar!

John

Den är snabb och kul men det tog mig 2 veckor att vänja mig vid den.

Alannah

Snygg att se på och kul att glida fram med!

Anna P

Se denna video innan du köper din Segway Ninebot Z10:

5/5

2. Segway Ninebot Mini Pro

5 av 5 stjärnor på Robotexperten.se

Du som redan är van vid att köra Segway kan komma igång snabbt med denna mini Segway som är otroligt snabb. Det är snabbt och smidigt och fantastiskt kul att köra på en Segway Ninebot Mini Pro. Det spelar ingen roll om du väljer att köpa denna Segway för att du behöver smidig transport i stan eller för att du vill leka. Du får det du betalar för!

Du kan köra uppför 15 graders lutning och den här modellen klarar mindre gupp och sand alldeles utmärkt. 18 km per timme som högsta hastighet betyder att du kör fyra gånger snabbare än vad du går.

Unika egenskaper

 • Hastighet 18 km/h
 • Räckvidd 16–20 km
 • IP54 beläggning
 • Klarar grus och gupp
 • Läs av statistik på din smartphone

Plus

Pigg och smidig

Prisvärd

God räckvidd

Minus

Inte snabbast i stan!

Vad säger de som har köpt denna mini Segway?

Den rekommenderas till erfarna Segway körare men jag tycker inte att det var svårt att komma igång.

Lisbet

Det var lätt med balansen, och jag har dålig balans! Perfekt för mig!

Hasse

Har haft så kul denna sommar med min mini Segway. Kommer att fortsätta året ut. Det är jag säker på.

Robban

Här kan du se en genomgång av ninebot mini pro:

4.6/5

3. Segway Ninebot E+

En Segway Ninebot E+ är en smidig liten rackare som erbjuder stor körglädje. Det här är ett bra val för dig som vill köra på lite olika typer av ytor. Du får ett styre att hålla i vilket kan kännas tryggt. Det går faktiskt också att styra denna Segway med appen!

Plocka av handtaget när du ska förvara din Ninebot E+ och sätt på det igen då det blir dags att köra. Materialet är vattenavvisande och därmed går det bra att köra även då det är vått utomhus. Displayen har en automatisk ljusinställning som gör att du ser väl vad som står på den även då det är starkt solsken utomhus.

Unika egenskaper

 • Hastighet 22 km/h
 • Räckvidd 30 km
 • IP54 beläggning
 • Med handtag
 • LED-ljus för status
 • Fungerar med Segway app
 • Klarar olika typer av terräng
 • Avtagbart styre

Plus

Enkel körning

För olika terräng

Smidig

Minus

Inte snabbast i stan!

Vad säger de som har köpt denna mini Segway?

Robust hjul som känner av rörelser på ett känsligt sätt.

Alf

Det här är ett bra val för alla som vill börja med Segway!

Maxine

Funkar också i regn, ett stort plus här på västkusten.

Malin

 

Här kan du kika lite närmre på Segway Ninebot E+:

Guide – Välja bästa Segway för dig!

Med så många olika modeller på marknaden kan du lätt fråga dig var du ska börja. Det spelar ju ingen roll om du har kört Segway sedan maskinen väl kom ut på marknaden eller om du är total nybörjare. Väljer du fel kan det kännas lite besvärligt.

Du ska dock vara beredd på en viss inkörningstid. Rata inte din nya Segway bara för att den känns lite ovan. Ge det hela 2 veckors regelbunden körning innan du bestämmer dig för att det är ditt livs bästa köp eller tvärtom.

Här är punkterna som kan vara mycket bra att tänka på när du ska köpa Segway:

Var ska du köra med din Segway?

Vill du klättra i trappor eller ta dig uppför berget på den smala stigen? Olika Segways är byggda för olika ändamål. Vi kan dock se att många modeller idag är till både för väg och off road. Men det är inte samma sak som att modellen kommer att vara supervass ute på stigen.

Tänk på saker som:

 • Om du vill köra långt
 • Om du vill köra snabbt
 • Om du vill kunna påverka med smartphone
 • Om du vill ha styre med skärm eller inte

Segway pris

Idag kan du lägga lika mycket som på en bil på din Segway men det har hänt en hel del sedan dessa elfordon kom ut på marknaden. För du kan också hitta bra modeller för några tusenlappar. När det kommer till Segway pris måste du betänka vad som är rimligt för dig men också på prisvärdheten.

Det är klokt att läsa recensioner för att komma fram till om summan du får betala för din Segway är rimlig eller inte. Håll också ett öga på när det blir Segway rea i butiker online. Då kan du spara pengar på ditt köp.

Sämsta eller bästa Segway?

Det kan kännas svårt att avgöra om en Segway Ninebot som du läser om är så bra som det verkar. Det är alltid en fördel om du känner någon som har samma modell som du kan rådfråga. Om du inte har en bekant som kör på modellen får du se på användarrecensioner online.

Det är intressant att se på Segway test av experter. Dessa ger dig en hel del information. Men döm inte modellen helt på deras utlåtande. Kom ihåg att en expert påverkas av flera saker som kunskapen om så många olika modeller samt möjligheten att tjäna mer på att rekommendera en viss modell.

Bästa informationen får du från andra som har köpt samma Segway och som ger en ärlig uppfattning av den. Om du dessutom väljer modell utifrån dina faktiska behov lär du få den bästa Segway modellen för dig.

20 frågor och svar om Segway

Här följer några mycket vanliga frågor om Segway samt svaren som kan vara en hjälp då du funderar på att köpa en.

 1. Vad kostar en Segway?

Det beror på modell. Du kan hitta Segway priser på några tusen kronor såväl som på nära 100 000 kronor. Omkring 20 000 kronor är normalt, men det finns också gott om modeller som kostar omkring 10 000 kronor.

 1. Hur stannar man med en Segway?

Du lutar dig bakåt för att stanna med en Segway.

 1. Vad är grejen med segway?

Det är flera grejer med Segway. Du tar dig fram snabbt och smidigt och samtidigt har du så kul. En Segway ger dig ett gott initiativ att komma ut och röra på dig i friska luften. Det är inte jobbigt, bara roligt!

 1. Hur väljer jag det bästa Segway tours?

För måste du kolla var det finns turer med Segway i Stockholm, Göteborg, Malmö eller annan stad som du kommer att befinna dig i. Det finns turer i andra Europeiska städer och internationellt. Läs därefter recensioner om den specifika turen online för att se om den rankas som bra av andra som testat.

 1. Hur drivs en Segway?

Med batterier som du laddar. Ju bättre batterier, ju längre kommer du på en laddning. Det är räckvidd som du ska kika på för att ta reda på denna sak.

 1. Vad räknas Segway som?

Elfordon utan trampor som körs upp till 25 km/h räknas som cykel. Det betyder att den ska användas på cykelbana och att barn under 15 år måste ha hjälm på då de kör Segway. Om du skaffar en Segway som kör i 45 km/h räknas den som moped klass I och då krävs mopedkörkort.

 1. Segway – Hur fungerar det?

En Segway är gjord för att efterlikna hur vi människor går och står. Motorn fungerar som muskler och beroende på lut går det framåt, åt sidor eller så stannar hjulen. En Segway har givare som fungerar som dess balanssystem. Förmågan att hålla balansen i enlighet med ditt lut kallas för dynamisk stabilisering.

 1. Hur är en Segway uppbyggd?

Den är uppbyggd med givare, sensorer och motor. Du ställer dig på Segwayen och genast går systemet igång. Balansen justeras 100 gånger per sekund och det ger en exakthet som är helt otrolig. Det är faktiskt snabbare än din egen kropps system för att skifta kroppsvikten.

I en Segway finns det fem gyroskop som är till för att känna av lutningen. Informationen från dessa gyroskop sänds till en dator som har styrkort i vilka det finns mikroprocessorer. Processorerna ser till att justeringar blir exakta och att din Segway inte välter.

Om ett styrkort skulle sluta att fungera kommer ett annat att ta över och föraren får en varning vilket förhindrar en olycka. I din Segway finns det också batterier, normalt sett av litium-jon-typen. Dessutom har du två olika motorer som driver hjulen separat.

 1. Vart kan man köpa Segway?

Det finns många butiker som säljer Segway. Du kan köpa online och få din Segway levererad till din hemadress. Eller så söker du upp den butik med Segway som finns nära dig för att testa. Det finns Segway i Göteborg, Segway i Stockholm, Segway i Malmö, Segway i Norrköping… I hela Sverige kan du hitta butiker med detta elfordon!

 1. Vad är fördelarna och nackdelar med Segway es2?

Fördelar är att Segway es2 är lätt att förvara. Den kommer med extra batteri och går att använda med app för smartphone. Du får tre olika hastighetslägen såväl som cruise control. Nackdelar är att maxvikten för den som kör inte är så hög samt att du inte kan ta dig upp för riktigt branta backar.

 1. Hur man återuppliva Segway batterier?

Om batteriet fortfarande har något att ge kan du satsa på en bättre laddare. Men inse när ett Segway batteri är slut. Då är det dags att uppdatera med ett nytt!

 1. Hur mycket väger Segway?

Det beror på modell. Men du får räkna med åtminstone 10 kg. Omkring 12 kg är normalt. En mini segway väger inte så mycket mindre än den som har handtag för den stora vikten finns i baspartiet med motor och hjul.

 1. Hur fort går en Segway?

Det beror på modell. Det vanligaste är omkring 20 km/h men det finns också modeller som kommer upp i 45 km/h som en moped.

 1. Vem behöver en Segway?

Den som har lust att köra Segway!

 1. Hur pumpar jag däcken på Segway?

Du kan använda en enkel cykelpump för att pumpa luft i dina Segway däck. Här kan du se hur:

 

 1. Vad betyder Segway på svenska?

Segway översätts som stå hjuling men det är förstås inte vad ordet betyder. Det här är namnet på företaget som tillverkar Segways! Andra företag som har börjat tillverka samma typ av fordon rider lite på ursprungsföretagets namn i och med att folk idag kallar en rad olika typer av hoverboards för Segway.

 1. Är hoverboard och Segway samma sak?

Det kan man säga att det är. Hoverboard är precis som Segway en balansbräda som drivs med motor. Men när du säger Segway menar du antagligen den ursprungliga designen. Segway är ett varumärke. Hoverboard är mer ett samlingsnamn på alla svävande brädor med hjul.

 1. Kan jag hyra Segway i Stockholm?

Ja, du kan hyra Segway i Stockholm.

 1. Kräver en Segway mini mer balans?

Egentligen inte. Det kan kännas tryggt med ett handtag att hålla i men balanstekniken är ju densamma.

 1. Vad är fördelen med Segway Ninebot es4?

En Segway Ninebot es4 är snabb och stabil. Det här är också en riktigt snygg elskoter som många ger tummen upp till.

14 fakta om Segway

Låt oss se på några spännande fakta om Segway som du kanske inte kände till sedan tidigare.

 1. Världens första Segway bana

Den allra första Segway banan byggdes i Branson Missouri i USA.

 1. Skillnaden mellan Segway Ninebot es2 och es4

En Segway Ninebot es4 är tyngre än en es2. Es4 är snabbare och du kommer längre med en laddning. Observera att det här är elskotrar och inte traditionella Segways som du kanske tänker dig då du hör namnen.

 1. Vem uppfann Segway?

Det var Dean Kamen, född 1951 i New York, som uppfann Segway. Han stod under sin livstid för 400 olika patent. Han presenterade sitt patent för Segway år 2001.

 1. Ägaren av Segway dog på en Segway

År 2010 dog Jimi Heselden som ägde företaget Segway. Han gick bort då han åkte ut för en klippa med en Segway.

 1. Fungerar även i regn

Det är säkert att använda en Segway även då det regnar. Men tänk på att anpassa körningen till halt underlag.

 1. Ett försök att göra promenader onödiga

Segway är kända för att försöka göra vanlig gång helt onödig.

 1. Snabbare än en ekorre

Det kan vara roligt att veta att en Segway är snabbare än en ekorre. Dessutom kan du ta dig upp i hastigheter som är minst fyra gånger snabbare än vanlig gång.

 1. Lättare att lära än cykling

Det sägs att det är bra mycket enklare att lära sig köra Segway än att cykla. Dessutom är det många som hävdar att Segway är roligare än cykling men det kan knappast ses som ett fakta.

 1. Ett eller två hjul

Originalet har två hjul men idag finns det också Segway med ett hjul.

 1. Så många Segways finns i världen

Idag lär det finnas omkring 120 000 Segways i världen. Nu vet vi förstås inte hur många av dessa som är skrotade och så köps det förstås nya varje år.

 1. Rekommenderas till gravida kvinnor

Gravida kvinnor rekommenderas använda Segway när det blir för jobbigt att promenera längre sträckor.

 1. Du lär dig på några minuter

De allra flesta lär sig att köra Segway på mellan 5 och 10 minuter. Det krävs inga förkunskaper för att komma igång.

 1. Miljövänligt

Segway ses som ett av de ledande företagen inom segmentet miljövänlig transport. De eldrivna fordonen avger ju inga avgaser och leder heller inte till buller som kan störa både människor och djurliv.

 1. För hela familjen

I och med att det är så enkelt att köra Segway är det här en aktivitet som kan passa hela familjen.

Leave a Comment