6 bra spel för bilen och camping

Om ni ska åka långt så är det inte så dumt att satsa på lite underhållning för färden. Med en äldre bil är det inte troligt att det finns skärmar bakom varje säte. Då är det inte så dumt att komma ihåg att klassiska brädspel och kortspel är väldigt bra att ha till hands i bilen. Spel som kan passa stora och små kommer väl till pass när folk i olika åldrar sitter i baksätet.

Låt oss ta en titt på 6 spel som kan passa perfekt att ha med i bilen. Om ni ofta åker lite längre eller campar så är det minst lika viktigt att se över att dessa finns på plats som det är med bilbesiktning!

  1. Yatzy

Det här är det klassiska tärningsspelet som är så enkelt att få med sig. Den kräver minimalt med utrymme och kan spelas även i det trånga utrymmet i en bil. Spelet går ut på att rulla fem tärningar för att skapa vissa kombinationer och få poäng. Det är engagerande, lätt att lära sig och passar ett brett spektrum av åldrar.

Du kan kika in på spelayatzy.se för att läsa mer om regler och hur du spelar det på resan. För en liten moppebil kanske det inte är bästa valet men om ni ska ut och campa är detta helt klart något som bör packas ner med allt annat som är för underhållningens skull.

yatzy spel
Yatzy är ett bra spel att ta med på resor!
  1. Uno

Ett populärt kortspel som är enkelt, kompakt och bra för alla åldrar. Det går ut på att matcha färger eller siffror med varandra och använda speciella actionkort för att få nya spännande regler för spelet. Spelet är snabbt att spela och lätt att pausa och återuppta vilket gör det idealiskt för resor.

Kanske kan detta vara något för den självkörande bilen där ni sitter tillsammans runt ett bord i baksätet. I varje fall om ni inte blir åksjuka av den självkörande tekniken!

  1. Bananagram

Det här spelet består av bokstavsbrickor som används för att skapa ett korsordsrutnät. Det är som en bärbar, snabbare version av Scrabble, där det inte behövs någon spelbräda. Det är lärorikt och roligt för ordspelsentusiaster och passar bra då det finns gott om tid för spel under bilresan.

  1. Spot It!

Det här är ett snabbt observationsbaserat kortspel där spelare försöker hitta den matchande symbolen mellan två kort. Spelet är kompakt och rundorna är korta vilket gör detta perfekt för underhållning på språng.

camping spel

  1. Travel Qwirkle

En version i resestorlek av det populära Qwirkle-spelet. Det involverar matchande färger och former. Spelet är engagerande och uppmuntrar till strategiskt tänkande. Dess kompakta storlek gör att det passar bra både för bilresa och camping.

  1. Magnetiskt schack

Ett magnetiskt schack är idealiskt för bilresor eller camping. Bitarna fastnar på brädet vilket minskar risken att förlora dem under en kraftig inbromsning eller sväng. Detta passar bra då ni vill ha ett strategiskt spel för äldre barn och vuxna.