Vad kostar en begagnad elcykel?

När du är efter en billig elcykel kanske du bör satsa på elcykel rea hellre än att köra blint på Blocket annonser. Du kan få tag i en begagnad elcykel av hög kvalitet för allt från 2000 till 6000 kronor. Det kan vara bra mycket mindre än en Biltema elcykel.

Samtidigt måste du inse en viktig sak. När du köper en begagnad elcykel är det batteriet du köper. Om det är kasst måste du köpa nytt. Ett nytt Bosch batteri kan kosta 7000 kronor. Låt oss säga att du köper den begagnade elcykeln för 3000 kronor och sedan lägger du till ett nytt batteri.

Då kostar en begagnad elcykel 10 000 kronor för dig. Det är inte långt ifrån en helt ny elcykel! Fast det är klart. Om du köper en begagnad Crescent elcykel eller ett annat känt märke kan det här ändå bli en bra affär som du sparar på.

Undersök möjligheterna för batterier

Det du bör göra när du ser på begagnade elcyklar är att ta reda på var du kan köpa nytt batteri och hur mycket det kommer att kosta. Det gör det lättare för dig att komma fram till om cykeln som säljs på Blocket eller lokalt via annonser i butiken är värd att köpa eller inte.

Du ska givetvis också se på cykelns skick. Om kedjan har rostat och skärmen krossats är det ju mer som du behöver byta ut och uppgradera.

Var kan du köpa begagnad elcykel

Blocket är en bra plats att börja. Online är alltid en bra plats att söka på. Om du är ute efter begagnade cyklar i Stockholm kan du ju även se på begagnade cyklar i Uppsala. Det samma gäller för begagnade elcyklar som är precis lika enkla att transportera med bil, buss eller tåg.

Summering

När du ställer frågan vad en begagnad elcykel kan kosta får du snabbt svaret 2000–7000 kronor. Lägg till detta kostnaden för ett nytt batteri, 5000–7000 kronor, samt andra reparationer och du har den verkliga kostnaden för din elcykel!

Leave a Comment