Är det lönt att byta kedja på en barncykel?

När en kedja har rostat sönder så pass att det inte längre går att använda en barncykel på ett vettigt sätt kanske du funderar på att köpa ny. Men är det värt att köpa ny kedja till en barncykel som ändå kanske inte kostar så mycket att köpa ny?

Det här beror givetvis på vad du har betalt för cykeln och hur den ser ut i övrigt. Om det är en bra cykel som barnet verkligen kan ha glädje av är det värt att byta kedja. Var sedan försiktig med att inte låtsa cykeln stå på en plats där kedjan kan rosta igen.

Billiga barncyklar och kedjor som rostar

När du köper en billig barncykel som kanske inte kostar mer än några hundralappar är det inte så ovanligt att just kedjan rostar då den står utomhus. Det finns de som får problem med kedjan redan första veckan efter att ha köpt cykeln.

Om kedjan faller av och sedan får ligga på marken kommer den att rosta snabbare. Den här typen av billig cykel som inte alls håller måttet är knappast något du kommer att skicka vidare. Då finns det heller ingen anledning till att investera i en ny kedja.

Tänk framåt då du rustar upp barncykel

Även om barnet som har använt barncykeln har växt ur den kan det finnas mening med att byta kedjan. Det kan ju finnas ett syskon som kommer att vilja ta över cykeln. Om barncykeln är i gott skick och det bara handlar om en rostig kedja är det värt att köpa ny.

Om inte kan det vara dags att se på lite bättre modeller som har effekter som barnet gärna vill ha. Det kan röra sig om allt från särskild belysning till mer plats för packning både baktill och framtill. Beakta också att det numera finns fina barncyklar som är byggda både för vanlig cykling och terrängcykling. Dessa är stabila och robusta.

Leave a Comment