Carport med förråd – 10 viktiga fördelar med carport med förråd!

Innan du beställer en carport för att skydda bil och utrustning bör du beakta fördelarna med en carport med förråd. Det krävs inte så mycket mer för att du ska få platsen som du behöver för prylar och utrustning. En carport är många gånger en bättre lösning än ett vanligt garage.

Här ska vi se på 10 viktiga fördelar med carport med förråd som du kanske inte har tänkt på. Läs och håll i åtanke då du väljer modell för din bil och utrustning!

  1. Ta hand om dina däck med carport med förråd

Även om du köper billiga däck på nätet är ju inte tanken att du sedan ska låta dessa ligga lite hur som helst då de inte är i bruk. Även billiga däck kan ha lång hållbarhet och den blir ännu längre om du förvarar under carport med förråd.

I förrådet kan du se till att däcken förvaras på ett sätt som gör att de inte slits eller förstörs av annat som du har i samma utrymme. Om du väljer odubbade vinterdäck för miljöns skull ska du se till att dessa sköts på rätt sätt med god förvaring. Det går att se till att luftkvalitet och temperatur är perfekt för förvaring av vinterdäck på sommaren och sommardäck på vintern.

carport med förråd

  1. Lättare däckbyten

När vi ändå är inne på det där med däck ska du veta att det blir mycket lättare att byta däcken då de finns alldeles invid bilen i förrådet. När du ser på carport byggsats bör du notera detta faktum. Tänk dig att den första snön börjar falla innan den första december och nu är det bråttom. Vinterdäcken ska på!

Då är det verkligen skönt att kunna ta hand om detta utan att själv få snö i öronen. Du pysslar med däckbytet under din carport där du är i lä. Det här är ju lika bekvämt på våren då det kanske faller ett kraftigt vårregn när du bestämmer dig för att låta vinterdäcken få sin sommarvila i förrådet.

  1. Plats för verktygen

Utöver verktyg för att byta däck har du gott om plats för andra viktiga redskap i en carport med förråd. Du smäller antagligen upp din carport byggsats nära trädgården. Då är det bekvämt att använda samma utrymme för krattor och andra trädgårdsredskap.

Kanske använder du också din carport med förråd för jord och annat som du använder under året för odlingsprojekt och för att hålla gräsmattan fin. Att ha allting samlat i ett praktiskt förråd är verkligen en fördel.

  1. Barnens leksaker där de ska vara

En unge har elmoped, en annan en elsparkcykel och den tredje kör ATV. Var ska alla dessa prylar stå då de inte används? I din carport med förråd förstås. När ungarna kommer hem med sina fordon behöver dessa inte slängas i trädgården eller mitt framför ingången till huset!

I förrådet eller under carporten finns det gott om plats där elfordon och andra leksaker kan stå utan att bli utsatta för regn och snö. Perfekt för allt från barncykel till elcykel ju! Med tanke på hur mycket du lägger ut på de här leksakerna är det inte mindre viktigt att sköta om dem än däcken för din bil.

carport förråd

  1. Skydd mot stöld och vandalism

Om du bor i ett område där det ibland händer lite tråkigare saker med utrustning som lämnas omkring hemmet är en carport eller dubbelcarport med förråd ett god investering. Det handlar inte bara om att du kan låsa in saker i förrådet.

När man inte ser att det finns däck, trädgårdsredskap och leksaker under en carport minskar risken för tanken om att norpa eller förstöra. Det här är lite enligt principen syns inte, finns inte som vi ju lärt oss av vildvittrorna i Astrid Lindgrens Ronja Rövardotter.

Här kan du själv se hur vildvittrorna konstaterar faktumet att det som inte syns heller inte finns. Använd samma smarta princip omkring ditt hem för att minska risken för att bli besviken på folk som tydligen inte har lärt sig att man inte rör vid andras saker utan lov.

  1. Passar alla fordon

Vi tänker ofta på en car port som något som är till för bilar. En dubbel carport med förråd är perfekt då det finns två bilar i hushållet. Men det kanske behövs mer utrymme under carporten av flera skäl. Betänk hur många fordon som kan skyddas av en enkel carport byggsats.

Idag är det vanligt att en familj som bor nära naturen har en rad olika fordon. Det kan vara allt från en modern epa-traktor under namnet mopedbil till skogsfordon som används för rekreation och arbete omkring huset.

Med ett förråd har du perfekt stöd oavsett vilka fordon som kommer att få bo under carportens skyddande tak. Du behöver inte gå till källaren eller runt huset till en friggebod för att hitta bensindunken, bandsågen eller verktygssetet.

  1. Energisnål lösning

Det ska också sägas att en carport rent allmänt är en energisnål lösning. Det kommer inte att krävas en massa elektricitet för att sköta denna byggnation. Detsamma gäller förrådet. Du behöver inte avancerade dörrar som på ett garage.

Det är bara i förrådet som du kommer att behöva ljus och kanske en lösning för att hålla luftfuktighet på en bra nivå. När du betänker att du kan samla så mycket i din carport med förråd inser du att det drar ner på behovet av att förvara på andra platser. Därmed behöver du inte underhålla en källare eller ett uthus med energi.

Räkna lite på detta för att se om du inte skulle kunna spara energi och andra utgifter genom att ha carport med förråd. Försök att se hela bilden och inse att det här är en byggnation som kan dra ner på kostnader på många sätt. Bara det att du inte måste värma upp bilen i onödan för att bli av med snö och is är ju en besparing.

  1. Det är skönt med skugga

En carport ger skugga över en stor yta. Det är skönt när du kommer ut till bilen en solig sommardag och slipper bränna fingrarna på ratten. Det är också skönt då du ska plocka saker ur förrådet och kanske behöver montera eller pyssla med prylarna en stund. Då kommer du inte att störas av solens strålar.

Sedan är det förstås så att förrådet under carporten drar nytta av att det inte blir så hett då solen blockeras med hjälp av taket.

carport skugga
Skuggan under en carport kan ge många användningsområden!
  1. Du slipper skapa andra förråd

Det är inte alltid så lätt att få till förråd i och omkring ett hus. Även om du har en tomt är det inte säkert att det kommer att fungera med ett litet uthus. Med carport med förråd har du ordnat detta. Det hela ser bra ut och allting är samlat på en plats!

  1. Det är enkelt att bygga!

Ett garage kan kräva en entreprenör med grävmaskin och betongblandare. Men en carport byggsats klarar du att sätta ihop själv. Detta även då det är en dubbelcarport med förråd. Väljer du en bra modell ska det inte vara för svårt att få det hela på plats.

Ta en titt på denna video där en carport från Polhus sätts ihop. Det är inte en carport med förråd men du ser hur enkel principen är:

Summan av kardemumman om carport byggsats

Ska det vara carport ska det vara carport med förråd! Om du ändå kommer att köpa en byggsats för carport bör du inkludera förrådet. Det lär du inte ångra. Skapa en plats för att skydda din bil, andra fordon, leksaker och utrustning. Skyddet är mot väder och vind såväl som mot stöld och vandalisering. En liten investering när du betänker hur mycket din carport med förrådsplats kan ge dig.