El cross barn – Välj en barncross på el!

Här på Fullrulle gillar vi elfordon. Det är ingen hemlighet. Men elcykel, elsparkcykel, och elmoped är ju inget för barnen som inte fyllt 15. Barncross på el är däremot något som verkligen kan rekommenderas. El cross barn kan köra säkert på är både ekonomiskt och kul!

Barn älskar att köra barncross, såklart. Och det finns ju till och med fina crossar till barn som är helt utan motor. En barn cross kan vara en enkel körleksak som ser lite coolare ut än en leksaksbil. Har barnet rullat omkring på en sådan balansleksak så blir det förstås lite lättare att lära sig cykla och sedan köra vidare på cross barn 5 år kan komma igång med.

El cross barn kan köra med är särskilt smart. Det här är en motorcross för barn som fungerar i stort sett på samma sätt som de som går på bensin. Men du har fördelar i form av att slippa tanka dunkar på macken och att det inte blir samma typer av föroreningar och oljud som du har med en traditionell barn cross.

Vilken el cross ska du börja med?

Vilken cross barn kan köra på beror på ålder och fysik. Det är viktigt att du kikar på sitthöjd när du väljer barncross. Cross barn 9 år kan köra på kan vara minst lika lämplig för äldre barn. Om du väljer rätt får du cross barn 12 år kan köra på och då får leksaken längre livstid.

Vi tar en titt på möjligheter för dig som vill ha el cross barn kan köra säkert på…

Gåcross för de allra yngsta

gå kross barn

Det här är en fin cross för små barn. Den har stora hjul och är ett bra val från 2 år och upp. Med en barncross som man kan gå framåt med får barnet stimulans. Den kan utveckla motoriskt så att barnet blir starkare får bättre balans och faktiskt också bättre motorik.

Stora hjul ger stabilitet samtidigt som det går att styra med ett smidigt styre. Letar du efter barncross till barn 2-5 år ska du kika på denna gå-cross. Den är lättviktig men stabil.

El cross för barn med 4 hjul

fyrhjuling cross

Det är förstås en ganska fin linje mellan barncross och ATV. Det kan kännas extra säkert att barnet kör på en cross med 4 hjul. Det här kan också kallas för barnfyrhjuling på el och det är en barncross som kan passa bra från 5 år men också vara ett fint val som cross till barn 10 år och upp.

Ta en titt på denna Kayo barnfyrhjuling på el. Den är extra säker med stora fotbaljor och så är den lättkörd. Perfekt för ett inhägnat område eller en crossbana. Det här är ett bra val som första cross barn kör på.  Den passar också som cross barn 8 och 9 år kan köra. Du får kolla på längden för att passa rätt.

Klassisk dirtbike cross barn älskar

X Pro dirtbike

En dirtbike cross barn kan köra på är givetvis ett bra val för barnet som är redo att köra på en minicross. En elektisk cross i cdirtbike format får det att kittla i magen bara då man ser på den. Ta en titt på denna X-Pro modell. Den är liten men väldigt kraftfull.

Den här modellen är bra på så vis att du som förälder kan ställa in läget för hasighet. Då vet du att det blir en lämplig fart för barnet som kör. För barnet som är nybörjare på barncross kan du välja lägsta hastigheten och sedan öka på i enlighet med förmåga.

Något för det äldre barnet som vill ha mer

X Pro stor

Om vi ska se på el cross barn som redan kört cross ett tag kan gilla så finns det en annan X-Pro modell som heter FX 250cc. Du kan se den genom att klicka här. Här kommer vi upp i högre sitthöjd så om du är ute efter cross barn 12 år och äldre kan ha kul med kan detta vara ett bra val.

Med denna el cross barn kan köra loss med i terräng så går det att köra fort men stabilt. Däcken är gjorda för att klara av lite tuffare terräng. Motorn är kraftfull och det är bara att trycka på knappen för start för att komma igång med leken.

Bra att tänka på när du ser på el cross barn kan köra med

Om du känner att en barncross är lämpligt för ditt barn så är det viktigt att beakta hur du kan göra detta på ett säkert sätt. Rekommendationen är att man kan börja med cross till barn vid 2 års ålder. Men ett barn som har balans tidigare och som gärna vill komma igång kan förstås göra det. Särskilt på gå-barncrossen som rentav kan vara bra för motorisk utveckling.

Idag är det inte ovanligt att se 2 och 3 åringar som kör på barncross. Det handlar då om crossar för barn som har god balans och som inte går för fort. Sedan gäller det att du som förälder är noga med var ni kommer att köra så att du kan ha kontroll över situationen.

Se på saker som:

  • Barnets längd. Välj en barncross med rätt sitthöjd.
  • Nivå på körförmåga. Kan ungen cykla så kanske det går med en äkta el cross och inte bara gå-cross.
  • Hur budgeten ser ut. Det finns olika prisnivåer och du behöver inte köpa den dyraste crossen från start. En billig cross barn kan börja med kan vara ett bra val.
  • Det ska vara kul att köra cross. Om du väljer cross för barn som har en kul och läcker design så påverkar det upplevelsen.

cross barn