Vad kostar batteri till elcykel?

Vad ett nytt batteri till en elcykel kommer att kosta beror på modell och batteri. Kom ihåg att det ju är batteriet som gör cykeln till en elcykel. Vill du ha hög kvalitet får du betala lite mer för det. Du kan hitta ett billigt elcykel batteri på Biltema men det är kanske inte ditt bästa val.

Räkna med minst 2000 kronor. Det skiljer sig egentligen inte så mycket från priser på batterier på elmopeder som startar någonstans omkring 4000 kronor för ett nytt. Elcykelbatteriet kan liksom ett batteri till elmoppe landa på omkring 10 000 kronor.

Ponera att du har lagt 15 000 kronor på din elcykel och det här kan ju tyckas vara helt galet. Men du måste komma ihåg att det är batteriet du har betalat för. Om det är helt slut och du vill fortsätta njuta av din elcykel är det smart att satsa på hög kvalitet.

Eller så bestämmer du dig för att det döda batteriet är en signal om att det nu är dags för en ny elcykel. Om du har kört omkring på en billig elcykel kanske du vill uppgradera till något bättre. Du ökar på med några tusenlappar och får en helt ny cykel. Också möjligt…

Leave a Comment