Vespa Elettrica? Läs detta innan du köper el vespa – Nytt 2021

Vespan är den italienska mopeddesignen som aldrig går ur tiden. Och det är inte konstigt. En Vespa är vacker att se på, den är bekväm att sitta på och du tar dig fram som en vind över öppet fält med den!

Det var tidigare möjligt att köpa denna coola elmoped i Sverige. Nu får du se på andra alternativ och det är faktiskt inte alls något att gråta över. Visst, en Vespa Elettrica är en helt fantastisk elmoped, men otroligt dyr.

Nu kan du inte ens lägga ut dessa slantar på Vespan för den finns inte i Sverige. Du bör istället se på Evess sortiment av coola elvespor. De är billiga, snygga och roliga att köra. Det finns flera olika modeller och du kan välja en färg som känns rätt för dig!

Vespa Elettrica är herren på vespatäppan!

[wptb id=1176]

Vad är en Vespa Elettrica?

5 av 5 stjärnor på KopEnScooter.nu!

Ska vi säga kungen av elmopeder? Det kanske vi borde. Förr oavsett om du tycker att en vespa moped är det finaste som finns eller inte blir det svårt att argumentera mot saker som 100 km räckvidd och batteriet laddat på 4 timmar.

Här har vi excellens och körglädje i en kombination som är svår att slå. Låt oss se på de allra viktigaste egenskaperna med denna el vespa.

Vespa Elettrica erbjuder:

 • Hastighet på upp till 25 km/h eller 45 km/h
 • Räckvidd på 100 km (45 km/h) eller 120 km (25 km/h)
 • Batterikraft på 4 W (5,4 hästkrafter)
 • 4 timmars laddningstid
 • 1000 cykler för batteriet
 • Anslutning till smartphone
 • Tyst körning
 • Du kan backa med denna el vespa!

Varför ska du välja en Vespa Elettrica och inte andra liknande modeller?

För det första är detta the real deal. Det här är den första el mopeden från Vespa. Inte en kopia med design som försöker efterlikna originalet. Anledningen till att det här är en el moppe som kostar lite mer än andra är att den är utrustad med allt som du kan tänkas vilja ha av en elmoped.

Du får snabb accelerering, du kommer långt, du sitter bekvämt och kan använda din smartphone för viktiga saker som navigering!

Det finns fler punkter som talar för att satsa på just denna modell om du ska köpa vespa. Inte bara när du är ute efter el moped. Om du är sugen på en klassisk Vespa moppe ska du veta att det kan finnas god anledning till att välja Vespa eletrica hellre än andra Vespa modeller.

Fördelarna med el vespa är:

 • Du behöver inte tanka eller fylla på dunk
 • Du laddar där du är med enkelt eluttag
 • Du kör tyst
 • Du släpper inte ut illaluktande avgaser som är giftiga
 • Högre prestanda än vanlig 50 kubiksskoter

Här kan du se Vespa Elettrica i Vespas reklamfilm för sin electric vespa:

Vad kostar en Vespa Elettrica elvespa?

I skrivande stund får du betala omkring 77 000 kronor för en Vespa på el. Du kan se exakt pris just nu här! Det är ett Vespa pris som kan kännas högt men som har sina förklaringar. Om det är viktigt för dig att köpa vespa från Vespa och inte från något annat märke som liknar är det här en summa du får leva med.

Möjligtvis kan du passa på då det blir rea för att spara lite på det vespa pris som annars hade gällt. Våga fråga om du kan få ner priset då du surfar in på en butik som har denna moped. Ibland kan det löna sig!

Finns det billigare alternativ?

Ja, det finns billigare el vespor. De är inte original men är vespa modeller med samma stil och form. Du kan till exempel se på en Evolt elmoped som som är en elvespa med den klassiska italienska designen men som inte kostar lika mycket som en äkta el Vespa. Klicka här för mer information om Evolts vespa modeller.

Smarta system som är unika för Eletric Vespa

Det du inte kommer att finna på billigare elmoped med vespastil är de unika system som Electric Vespa erbjuder.

Några exempel är:

 • KERS – Det här är ett system som återvinner energi när du kör långsammare. Bra för din budget och bra för vår miljö!
 • Ride by Wire – Det här är ett system som du även ser på större motorcyklar och som styr gasen. Du väljer ditt körläge på den högra sidan av styret. Det finns ECO, Power och Reverse. Om du inte behöver köra mer än 30 km/h väljer du ECO för att spara på batteriet.
  Reverse betyder att du kan backa med mopeden!
  Power är det vanliga läget som ger fullt kraft och fart.
 • Vespa Multimedia Platform – Du kan använda detta system för att koppla ihop din el vespa med din mobiltelefon. På så vis kan du enkelt läsa av information och spåra var din moped befinner sig med GPS. På mopeden har du en stor och fin färgdisplay som gör det lätt att läsa av informationen som finns på den.
  Via displayen kan du också ta emot samtal eller spela musik när du är ute och kör!
 • Smart display – Denna måste också nämnas som unikt och bra med denna elvespa. Displayen är gjord för att läsa av ljuset omkring dig. Det betyder att skärmen anpassar sig till de faktiska behoven. Supersmart!

Var ska du köpa Vespa?

Du bör köpa vespa online i en butik som ger dig god service och enkel beställning. Klicka här för att se var du kan köpa modellen online! Vill du testköra får du leta upp en lokal handlare som har Vespa Elettrica. Det är inte alltid så enkelt om du till exempel bor på en mindre ort.

Vespa Sverige kan givetvis hjälpa dig med denna och andra Vespa modeller. Men det finns också butiker online som gör det lätt att betala och få hem elmopeden på kort tid.

10 frågor och svar om el vespa

Här är några vanliga frågor om el vespan som kan vara bra att kika på när du funderar på att köpa vespa på el.

 1. Hur startar man en el vespa?

Med en knapp, ljudlöst och hur enkelt som helst!

 1. Vad betyder vespa på italienska?

Vespa betyder geting på italienska och det kan du tänka på när du ser på formen på denna elmoped.

 1. Hur kör man vespa på el?

Du laddar batteriet och trycker på knappen för att dra igång. Sedan är det bara att gasa på och välja mellan de olika drivlägena. Du kan till och med backa med denna elmoppe!

 1. Kan jag ha passagerare på en el vespa?

Ja, det finns plats för en passagerare bakom dig på sätet.

 1. Hur mycket last klarar denna elmoped?

Du kan max lasta med 160 kg.

 1. Hur fungerar växling?

Den är automatisk.

 1. Vilket vridmoment får man med Vespa Eletrica?

200 nM maxvrid.

 1. Får jag garanti när jag köper vespa moped?

Du bör kunna få upp till 2 års garanti, kanske mer. Det beror på var du köper din vespa moppe.

 1. Behövs det körkort för att köra vespa moppe?

Det räcker med moppekörkort för att köra vespa modellen som kommer upp i 45 km/h.

 1. Hur gammal ska jag vara för att få köra el vespan?

Det räcker att du har fyllt 15 år.

Några spännande fakta om Vespa mopeder

Här är några spännande fakta om Vespa elmopeden Elettrica som du kanske inte kände till sedan tidigare.

Sedan 1946

Det här är ett märke som har hängt med länge. Den första vespan kom 1946.

Elvarianten presenterades först år 2017

År 2017 presenterade Vespa sin elmoped på EICMA. Produktionen kom igång kort därefter och nu kan du köpa denna moped över hela världen.

Samarbete mellan Italien och USA

USA har varit med i berättelsen om Vespa mopeder. Det har nämligen tillverkats tusen vespa-ramar i USA. Piaggio lade ut jobbet på ett amerikanskt företag i Philadelphia som fick ta fram ramarna till skotrarna som kom år 1950.

Alfa Romeo och Vespa

Alfa Romeo har tillverkat delar för vespor. I början av Vespa berättelsen fick Alfa Romeo tillverka motor såväl som delar för chassit.

Patent

Enrico Piaggio lyckades inte ta patent på hela mopeden i Italien utan bara för delar av den. Men han fick kompletta patent i England, Australien och USA.

Alla vespor var inte gröna

Det är en myt att alla vesporna var gröna. Bilder av de första modellerna som kom visar tydligt att de hade olika nyanser. Det är dock inte helt känt exakt vilka färger de första vesporna egentligen hade.

I USA ville de ta bort frambromsen

I USA försökte man få ner priset på Vespa mopeden genom att göra olika delar till tillval. Man vill till exempel göra frambromsen till ett val. Detta gick Piaggio inte med på!

Leave a Comment