Hur långt kommer man med elcykel?

Hur långt kan du komma med din elcykel? Det beror helt på vilken modell du köper. Om du satsar på en billig Biltema elcykel kanske du inte kommer mer än 6 mil på en laddning medan en elcykel Scott kan ta dig mycket längre.

Det kan vara klokt att se närmre på elcykel test för att ta reda på hur långt du kommer med din elcykel. Du kan nämligen hitta modeller som tar dig upp till 15 mil med en laddning kanske mer.

Det säger sig självt att det finns fördelar med att satsa på kvalitet om du vill kunna komma långt med elcykeln. Du kan förvänta dig mer av en elcykel från Crescent än en elcykel från IKEA. Så enkelt är det!

Ta en titt på produktbeskrivningen av elcykeln och tänk på att elcykel hastighet och saker som laddning då du trampar också kan påverka räckvidden. Framförallt kan det vara klokt att se på vad andra som köpt samma modell har att säga om den.

Sist men inte minst måste du fundera på hur du kommer att cykla med din elcykel. Räckvidden på landsväg kan se annorlunda ut än räckvidden i stadstrafik. Men rent allmänt är det alltid en rekommendation att köpa ett bra märke med ett batteri som orkar ta dig långt!