Ska du köpa billiga fälgar online?

Det är faktiskt inte svårt att köpa billiga fälgar online och det här kan spara dig både tid och pengar. Det finns flera tjänster och sajter som erbjuder dig fälgar online med smart sökfunktion. Du talar om vilken bil du har och så får du förslag. Sedan är det bara att beställa.

Många gånger är det så att du får monterings kit då det behövs till din bil. Om du tycker att det känns svårt att ta hand om själva monteringen kan du ju betala en mindre peng till en verkstad för att få hjälp med detta.

Du kan köpa fälgar på Autoexperten såväl som på ABS Wheels där du kan fylla i formulär för att hitta rätt.

Varför ska du köpa billiga fälgar online?

För att spara pengar! Det är det uppenbara svaret men det finns fler anledningar till att köpa fälgar online. Det handlar ju inte bara om att hitta billiga fälgar som din budget klarar av just nu. Med det stora urval som finns på nätet kommer du också att öka chansen att hitta snygga fälgar helt enligt ditt tycke och smak.

Oavsett om du är ute efter 18 tums fälgar, 20 fälgar eller en specialvariant med särskild färg lär du finna det du söker online.

billiga fälgar online

Vad ska du tänka på då du vill köpa fälgar online?

Det är viktigt att tänka på varför du köper fälgar. Är det för att skydda vinterdäcken lite bättre eller kanske för att få snygga fälgar på bilen, eller kanske både och…

Priset på fälgen påverkas av dess märke och kvalitet. Men med detta sagt kan du absolut finna billigare gjutna fälgar som håller rimlig kvalitet. Aluminiumfälgar är slitstarka och mycket snygga. De är inte tunga som andra material och det är positivt för bränsleförbrukningen.

När du ser på pris på fälgar ska du tänka på detta. Om fälgen är tyngre och påverkar din bränsleekonomi negativt kanske det ändå lönar sig med en dyrare variant som inte gör det och som dessutom håller längre. Smidesfälgar är som regel lättare än gjutna fälgar.

Fälgar för vintern

När du köper fälgar för vinterdäcken ska du tänka på det där med snö och slitage. Ytbeläggningen på fälgen får stor betydelse hur väl den kommer att klara sin uppgift. Ska du hålla undan snö från hjulen är det förstås också viktigt att fälgen bidrar med detta på rätt sätt. Täta ekrar är svårare att hålla snöfria, tänk på det.

Fälgar och bilens köregenskaper

Fälgarna kan faktiskt påverka bilens köregenskaper och det är klart att du måste vara medveten om när du tänker beställa nya fälgar online. Det är särskilt inpressningsdjupet som betecknas som ET/offset som du ska kika på.

Inpressningsdjupet är avståndet mellan monteringsytan på fälgen och mittlinjen på samma fälg. När du byter inpressningsdjup på fälg kan det påverka hur bilens köregenskaper upplevs. Det kanske inte är något större problem men ändå något att tänka på.

Hur väljer du rätt storlek på fälgen?

För att välja rätt storlek på fälgen ska du ta en titt på däckens tumstorlek. Detta är nämligen samma sak som tumstorlek på däck. Om du har 18 tums däck ska du köpa 18 tums fälgar. Men som nämnt kan du också söka i enlighet med din bilmodell och då blir det rätt.

Det finns fälgar som är godkända för din bil och fälgar som inte är det så var noga med att välja rätt storlek!

Missa inte bultdiametern

Du ska också kika på bultdiameter som är avstånd mellan bultarna. Det här är ett mått som är exakt för varje bil. Ta också en titt på hur många bultar som används för att sätta fast fälgen för att det ska bli rätt. Det går inte att trixa med detta.

Ta hand om dina fälgar

När du köper fälgar är det så klart bra att tänka framåt. Om du tar hand om dina fälgar på rätt sätt så håller de ju längre.

Var noga med att:

  • Genomföra regelbunden avfettning med rätt produkter.
  • Glöm inte att polera för at få fin glans.
  • Undersök om fälgarna har skadats för att eventuellt reparera.

När du köper fälgar online är det helt okej att det är billiga fälgar men förstå vad du köper. Om det finns en ökad risk för rost måste du vara medveten om detta och behandla på rätt sätt. Sprickor kan få allvarliga konsekvenser så dessa måste du vara medveten om när du går igenom din bil och däcken.