Var ska man förvara alla rullande utomhusleksaker?

Idag har barn en massa leksaker som rullar. Vanliga utomhusleksaker är så mycket mer än barncykel och dockvagn. Det kan röra sig om sparkcyklar, balanscyklar, rullskridskor och så den vanliga repertoaren av bilar, hopprep och annat som lätt stökar ner omkring huset.

Hur ska man förvara alla dessa rullande leksaker?

Det handlar i grund och botten om två saker:

  1. Du vill ha ordning och reda. Det ser inte snyggt ut med en massa leksaker över tomten eller vid entré. Detta oavsett om du bor i villa, radhus eller i flerfamiljshus.
  2. Du vill ta hand om leksakerna. En cykel håller längre om den inte står i regnet och rostar.

Ett förråd för leksaker är en god investering. Om det finns plats på tomten kan man rentav bygga en liten bod som barnen lätt kommer åt. Här går det att ställa större leksaker direkt på golvet medan saker som cyklar, hinkar och annat kan hängas upp på väggar.

Det gäller att ha ordning och reda i förrådet så att det inte blir svårt att ta sig in i det. Då och då bör ni gå igenom vad som finns där och rensa så att det inte ligger saker och tar upp plats i onödan.

När det finns ett garage är det här en naturlig plats för förvaring och kanske också för barnens utomhusleksaker. När ett garage används för mer än trädgårdsprylar och leksaker är det viktigt att dela upp det i zoner. Gör det tydligt var leksakerna ska bo. Kanske i en större låda med lock eller på ett hyllsystem som finns på väggen.

Leksaker som håller längre

När du investerar stora pengar i fina leksaker till barnen för utomhusbruk tänker du kanske inte på att de lätt kan förstöras av väder och vind. En fin barncykel som blänker är snart sönderrostad med kedja som inte går att använda om den får stå fritt ute på en tomt eller vid sidan om huset.

Det kan kännas praktiskt att ställa upp rullande leksaker i en rad på uppfarten men om det inte finns något skydd mot regn kan det blir dyrt då ni får köpa nya rullande leksaker varje år. Se på möjliga cykelskydd som kan monteras upp för att ge er en väderskyddad plats för saker som barnen leker med dagligen.

Stöldrisken minskar med god förvaring

Utöver att du får ordning och reda med en bra plats för förvaring av barnens utomhusleksaker är det här också ett sätt att behålla dem på. Det är alldeles för lätt att norpa en ATV för barn om den står parkerad på tomten. Det är välkänt att cykelstölder tillhör de vanligaste brotten och det inkluderar förstås barnens cyklar av olika slag.

När ungen har dyrare leksaker som elsparkcykel och ATV är det klart att dessa måste parkeras där det går att låsa. Både leksaken och dörren som stänger in den. Ett bra förråd är en mycket bra lösning såväl som plats i garage där barnet lätt kan parkera och lägga leksaker då det är färdiglekt.

Tomten blir finare med ordning och reda!