Är det svårt att fickparkera med bil med 7 säten?

Om du har kört en bil med 5 säten och byter till 7 säten kommer det att kännas annorlunda att fickparkera. När det rör sig om en lite större jeep-modell som till exempel Mitsubishi Outlander sitter du även högre upp.

En bil som är bredare och längre parkeras på annorlunda vis. Men grundtekniken är densamma. Många bilar av detta slag kommer med en backkamera och visst kan det här vara en hjälp. Du ser bättre bakom dig och du kan också få signaler på skärmen som hjälper dig att parkera smidigt och snabbt.

Fast viktigare än backkamera och ljudsignaler om att du kommer för nära är att du lär dig fickparkera med en större bil. Fördelen med en jeep-modell är att du kan köra upp på trottoarer och över kanter utan att det känns i baken eller skrapar underredet.

Ta det hela i lugn och ro och be om hjälp. Lär dig bilens dimensioner genom att fickparkera om och om igen. Till slut kommer du att känna var din bil börjar och slutar. Be någon som åker med dig om att gå ut och vinka åt dig om du tycker att det känns lite obehagligt.

Tänk på att du ofta får plats fast att du inte tror det. Det är vanligt att uppleva att en större bil med sju säten är mycket större än den med fem. Men i praktiken är det inte en så enorm skillnad, inte som om du hade kört en liten mopedbil tidigare, och det blir du tids nog varse om.

Leave a Comment