Kan man köpa elcykel på företaget?

Det går bra att köpa elcykel på företaget. Om du behöver använda en elcykel i verksamheten kan den absolut ses som en kostnad för din verksamhet. Då kan du göra avdrag för kostnaden för elcykeln. 

Det är dock viktigt att avgöra om elcykeln verkligen enbart ska användas på jobbet. Om du till exempel tänker dig att du cyklar till och från jobbet och sedan också på fritiden innebär det att du kommer att använda din elcykel privat.

Du kan inte köpa elcykel på företaget, dra av för kostnaden och använda den privat! Men det går att göra avdrag för en elcykel som används både provat och på jobbet. I det här fallet ska cykeln förmånsbeskattas. 

Under 2020 gäller nya regler för förmångsbeskattning och det går att som anställd få presenter på ett värde av upp till 1000 kronor utan att detta ska skattas på. En billig elcykel från Biltema kanske inte kostar mer och då går det ju att cykla på jobbet och privat utan att skatta på detta.

Fast tipset är att ändå välja en lite dyrare elcykel som klarar mer. Även om du får betala skatt på den kan det ju bli billigare tack vare det avdrag som du får göra då den ska användas inom arbetsverksamheten.

 

 

Leave a Comment