Lådcykel på el, så grymt!

En lådcykel är som ett skänk från ovan då du behöver plats för prylar men inte vill eller kan köra bil. Med en lådcykel på el får du dessutom skjuts som gör att uppförsbackar inte tar emot. Lådcykeln är en uppfinning som aldrig går ur tiden. Den hjälper till med vardagspusslet oavsett om du är singel, småbarnsförälder eller pensionär med många järn i elden!

Vad är en lådcykel?

En lådcykel på el är precis som det låter en elcykel med låda. Det rör sig dock om en mycket större låda än den du kan sätta fast på en vanlig elcykel eller en elmoped. Lådan sitter normalt sett framtill men det finns modeller där det går att ha lastutrymmet baktill.

Det här ska inte förväxlas med en cykelvagn som är till för att sätta barn i. Cykelvagnar kan förvisso också sitta framtill på cykeln men de kommer separat och används för vanliga cyklar. Lådcykeln är en konstruktion med låda som kommer färdig då du köper den.

El lådcykel eller flakcykel på el

Det går att beskriva lådcykeln som en form av flakcykel på el. Det här kan liknas lite vid elmopeden med flak. Men när du köper en renodlad lådcykel har den för det mesta en djup låda. En flakcykel har ju bara ett flak som ser ut mer som en platta.

Två eller tre hjul

En lådcykel kan ha två eller tre hjul. Det kan vara skillnad på storlek på bakhjul och framhjul. Den som inte har lärt sig cykla kan uppleva att det är skönt med den balans som tre hjul innebär. Ingen behöver veta att du faktiskt inte kan cykla när du kör fram på en lådcykel med tre hjul!

Fördelar med elektrisk lådcykel

Det finns flera viktiga fördelar med en lådcykel på el. Den kommer att kosta mer än en billig lådcykel men den ger ett fantastiskt stöd. Detta särskilt om du kommer att lasta den tungt och ofta kör i uppförsbackar.

Några fina fördelar med ellådcykel är:

  • Mer fart
  • Mer kraft
  • Rolig åkning
  • Enkelt att ladda
  • Du kommer längre

Om du använder dig av en ellådcykel istället för en bil är det ju också trevligt att slippa svettas då du till exempel åker till jobbet med cykeln.

Finns det en billig lådcykel på el?

Ja, du kan hitta bra priser på lådcyklar på el. Det är dock viktigt att förstå att det kan vara värt att betala lite mer för lådcyklar på el som har bra Shimano motor och pålitliga bromssystem. Om du tänker använda din lådcykel flitigt är det ju viktigt att den håller måttet.

Ett sätt att dra ner på priset kan vara att köpa en begagnad lådcykel på el. Då gäller det att hitta en säljare som finns nära dig. Kanske kan du söka på annonsforum eller så lägger du själv ut en annons om att du säker en elcykel som är lådcykel.

Vem behöver en elektrisk lådcykel?

En elektrisk lådcykel är en bra investering för flera personer. Det är faktiskt många som kan dra nytta av en ellådcykel. Den passar perfekt för:

  • Den som inte har körkort.
  • Barnföräldrar som delar på en bil.
  • Pensionärer.
  • Miljömedvetna.
  • Den som inte kan cykla men vill göra det!

Var kan du köpa lådcykel på el?

Det finns flera butiker online som säljer elektriska lådcyklar. När du köper online är det också enklare att hitta en billig lådcykel för du kan jämföra priser. Tänk på att undersöka den kvalitet du får. Läs recensioner och välj en modell som du ser har fått höga betyg. Det kan spara dig pengar då du slipper reparationer och att köpa till tillbehör som inte behövs då lådcykeln kommer komplett.

På nätet kan du också passa på att köpa lådcykel då det blir rea. Om du kan vänta till tidpunkter som Black Friday eller mellandagsrean kan det vara smart. Ibland kan det också löna sig att kontakta butiken och fråga om de kan ge någon form av rabatt på sina lådcyklar.

Här kan du se olika typer av lastcyklar: