Varför är det bra att investera i bättre bilmattor?

Det finns många viktiga anledningar till att köpa bilmattor. Här ska vi kika lite på varför du bör investera i bra bilmattor som passar din bil. Vi kommer också att ta upp några tips för hur du kan hitta rätt bilmattsdesign för din bilmodell.

3 bra anledningar att köpa bilmattor:

 1. Du håller bilens interiör ren och fin
 2. Din bils interiör åldras långsammare
 3. Interiören blir ofta snyggare och mer inbjudande

Vi utvecklar dessa punkter en aning…

 1. Bilens interiör förblir ren

Om du köper måttanpassade bilmattor, såsom måttanpassade bilmattor golf 5 är det enkelt att hålla bilens interiör ren. Detta då bilmattorna är formskurna så att de passar perfekt i utrymmet som finns för fötter på golvet. Detta medför att smuts, lera och grus stannar på mattorna och aldrig förstör den “riktiga” interiören.

Detta är lika viktigt i en personbil som om du kör mopedbil året om. Särskilt på vintern kan det ju vara alltför lätt att dra in slasken i bilen och då är det extra viktigt att kunna få bort detta på ett effektivt sätt.

Notera att bilmattor som inte är formskurna är betydligt sämre på att hålla borta smuts, grus och skräp från bilens interiör. Främst på grund av att mattorna bara täcker delar av interiören då de inte formskurits för att passa just den bilmodell du har.

 1. Bilens interiör åldras långsammare

Att köpa en bil är en stor investering, men när interiören blivit smutsig och repig medför det att andrahandsvärdet för din bil försämras. Du kan ju inte skydda interiören på samma sätt om plåten på utsidan till exempel med carport med förråd.

Interiörens åldrande kommer med säkerhet att påskyndas om du inte har bra bilmattor på golvet. Detta då det blir interiören som “tar stryk” i stället för bilmattorna när du exempelvis fraktar tunga saker eller spiller i bilen.

bilmattor

 1. Bilens interiör blir ofta snyggare med fina mattor

Fula och illa-passande bilmattor är ingen bristvara, men om du köper snygga och formskurna bilmattor får interiören faktiskt sig ett rejält lyft. Värt att tänka på är även att det finns många typer av bilmattor såsom bilmattor i:

 • Velour
 • Gummi
 • Lyxvelour

Snygga material är fina att se på och så har du ju fördelen av att din bil kommer att dofta bättre då den är lätt att hålla ren. Spill kan du snabbt skaka ut eller tvätta bort från mattorna som är löstagbara. Med enkel rengöring av fordon och inredning lär du har längre glädje av att köra i din bil!

Du kan alltså med lätthet välja ett par bilmattor som passar särskilt bra för just din bilmodell och din personliga smak vad gäller stil och material.

3 tips för att hitta rätt bilmattor för din bil

 1. Köp bilmattor som är lätta att rengöra

Så länge du håller dig borta från lågprismattor i tyg är det som regel enkelt att rengöra bilmattor. Allt som krävs är en vattenslang och lite såpa. Låt mattorna torka så är de som nya igen!

 1. Köp bilmattor med en bra garanti

Det är ett gott tecken om seriositet och kvalitet om du får garanti för dina nya bilmattor. Med garanti kan du få nya bilmattor om de skulle gå sönder i förtid. Garantin visar ju också att tillverkaren av bilmattorna är så säker på att de kommer att hålla. Annars hade du inte fått garanti!

Det kan rentav vara värt att betala lite mer för kvalitet då du får garanti för bilmattan. Bättre än att köpa billiga bilmattor som snabbt blir sunkiga och som inte går att få ersättning för när de faller i bitar efter en vinters användning.

 1. Välj återförsäljare av bilmattor med omsorg

När du köper bilmattor bör du göra det från företag som är specialister på bilmattor och som gör det lätt för dig att få information och beställa online. Stora varuhus köper i regel in tredjepartsmattor och tycker att det är “bra nog”. Men det är inte alls säker att det blir så bra så välj en bra återförsäljare av bilmattor så maximerar du dina möjligheter att få bra mattor för golven såväl som en riktigt bra bagagerumsmatta.

Här är tips på hur du rengör bilmattor av tyg: